Përmendje

5 cilësi të gjenialitetit njerëzor që Profeti Muhamed i zotëronte

5 cilësi të gjenialitetit njerëzor që Profeti Muhamed i zotëronte

Përmendje October 21, 2017 at 7:42 pm 0 comments

Profeti Muhamed (a.s) ishte një gjeni pozitiv. Një njeri që besonte se kishte aftësinë për të bërë diçka mbi të këqijat që shikonte në botë, duke u mbështetur tek Zoti. Në librin e tij “Përpara Lumturisë”, Shon Akor liston 5 aftësi apo cilësi të një gjeniu pozitiv, të cilat mund […]

Read more ›
Happy family with several members in education process

Surja Merjem: Burimi i spiritualitetit në familje

Përmendje October 8, 2017 at 3:02 pm 0 comments

Dr. Mohannad Hakim Martesa, krijimi i familjes, lindja dhe rritja e fëmijëve, janë të gjitha instinkte të bukura dhe natyrore me të cilat na ka pajisur Allahu. Në suren Merjem, kjo prirje trajtohet duke shtuar edhe dimensionin shpirtëror në marrëdhënien mes babait dhe djalit. Cili është qëllimi i vërtetë i […]

Read more ›
3 histori përndritëse nga Kur’ani

3 histori përndritëse nga Kur’ani

Përmendje September 10, 2017 at 5:54 pm 0 comments

Nga miliona incidente që kanë ndodhur përgjatë historisë njerëzore, Allahu ka zgjedhur disa prej tyre për t’i përcjellë në Kur’an. Sigurisht që këto histori janë speciale. T’i hedhim një sy disa prej këtyre historive dhe mësimeve që mund të nxjerrim prej tyre. Historia e Parë “Po për atë i cili, […]

Read more ›
Haxhi: Udhëtimi i zemrave

Haxhi: Udhëtimi i zemrave

Përmendje August 24, 2017 at 8:51 am 0 comments

-Muhamed Alsharif Arafati 10 vjet pas hixhretit Ai ishte me të dërguarin e Allahut (a.s) kur ra nga deveja. Deveja u pengua dhe ai këputi rruazën e qafës. Vdiq! “Lajeni trupin e tij me ujë dhe sidër dhe varroseni me gjithë roba”, –  tha i dërguari i Allahut “Mos ia mbuloni kokën, […]

Read more ›
10 fakte mbi Qaben që ndoshta nuk i keni ditur

10 fakte mbi Qaben që ndoshta nuk i keni ditur

Përmendje August 2, 2017 at 11:25 am 0 comments

-Lisa Zahran Qabja është vendi më i shenjtë i muslimanëve në të gjithë botën. Ajo gjendet në qendër të Xhamisë së Haramit, në Mekë, Arabinë Sauditë. Kudo në botë, muslimanët kthehen me fytyrën nga Qabja gjatë faljes, të njohur ndryshe si kibla (drejtimi i faljes). Vazhdoni të lexoni për t’u […]

Read more ›
Historia e ushtarit të fundit osman në xhaminë Al-Aksa

Historia e ushtarit të fundit osman në xhaminë Al-Aksa

Përmendje July 26, 2017 at 7:44 am 0 comments

-Fatih Osmanli Kjo është historia e ushtarit Osman që i qëndroi besnik detyrës së tij në xhaminë Al-Aksa, për 57 vjet pasi ushtria osmane u tërhoq nga Jeruzalemi në 9 dhjetor të vitit 1917. Historiani i ndjerë Ilhan Bardakçi u ndesh me ushtarin Osman në 12 maj të vitit 1972 […]

Read more ›
Motivi i ditës së xhuma

Motivi i ditës së xhuma

Përmendje June 16, 2017 at 7:29 am 0 comments

Thuhet, se një zemër jetoi e lumtur, sepse tregohej tolerante me njerëzit. Thuhet se një njeri jetoi i lumtur, sepse pranoi caktimin e Zotit. Thuhet se një shpirt citonte shpesh “Elhamdulilah” dhe zgjohej plot buzëqeshje. Si tu qasemi ngjarjeve hidhëruese? Jetoje çdo çast.. Qaj, lutu, kërko falje (bëj istigfar), fol, […]

Read more ›
Kur uria gjatë Ramazanit nuk ka vlerë

Kur uria gjatë Ramazanit nuk ka vlerë

Përmendje June 13, 2017 at 2:44 pm 0 comments

-Hamza Yusuf Uria mund të shpalosë më të keqen tonë. Në një nga skenat e mrekullueshme të veprës “Si të duash!” të Shekspirit, Orlando, i uritur dhe i dëshpëruar ndeshet në pyll me Dukën Senior dhe oborrtarët e tij në mërgim, të cilët po bëhen gati të hanë darkën. Duke […]

Read more ›
Motivi i dites se xhuma

Motivi i dites se xhuma

Përmendje June 9, 2017 at 9:32 am 0 comments

Kur të pushtojnë hallet… Kur të hidhen përsipër fatkeqësitë… Kur jeta jonë të kaplohet nga errësira e zezë… Kur lotët janë gjuha e vetme që njohin sytë dhe titulli i vetëm i dhimbjes së zemrës… Kur na është mbyllur çdo shteg gëzimi, hareje dhe buzëqeshje… Kur nuk e ndjejmë më […]

Read more ›
5 mënyra si agjërimi ndikon mbi trupin tonë

5 mënyra si agjërimi ndikon mbi trupin tonë

Përmendje June 7, 2017 at 7:51 am 0 comments

Muaji i Ramazanit është muaji i agjërimit dhe lutjeve për 1.6 miliard muslimanët e botës. Për 30 ditë, agjëruesit heqin dorë nga uji dhe ushqimi, nga agimi deri në mbrëmje, duke e thyer agjërimin vetëm pasi dielli ka perënduar. Rituali i agjërimit nuk është unik për Islamin. Për hindutë dhe […]

Read more ›