Islamofobia

Unë isha islamofobe, por përfundova muslimane

Unë isha islamofobe, por përfundova muslimane

Islamofobia January 15, 2017 at 11:21 am 0 comments

Përse? Unë isha lindur dhe rritur në Amerikë. Kur ndodhi ngjarja e 11 shtatorit unë isha 23 vjeç. Nuk kisha dëgjuar kurrë për islamin dhe madje as fjalën musliman. Isha e tmerruar nga ato që kishin ndodhur dhe të dielën që pasoi u bëra e krishterë, për shkak të asaj […]

Read more ›
2 mitet kryesore mediatike mbi Profetin

2 mitet kryesore mediatike mbi Profetin

Islamofobia December 28, 2016 at 1:34 pm 0 comments

Para pak kohe zhvillova një bisedë me një jomusliman mbi faktin se Muhamedi nuk është aq “i pastër” sa ne themi. Kur e pyeta mbi burimet e tij, ai më tha, “Mund të lexosh materiale pa fund në lajme dhe në mediet sociale.” Kjo bisedë e shkurtër më bëri të […]

Read more ›
Saudi and foreign Muslims break their fast at a collective daily meal served at the Dirah mosque at the end of the second day of Muslim holy fasting month of Ramadan in the capital Riyadh, Saudi Arabia Thursday, Aug. 12, 2010. Muslims across the world refrain from eating, drinking, smoking and having sex from sunrise to sunset during the holy month of Ramadan. (AP Photo)    CAI106

Ndikimi Global i Agjërimit

Islamofobia June 12, 2016 at 8:10 am 0 comments

-Shinasi Gyndyz Në veprën e Olivier Roit, Globalizimi i Islamit: Në kërkim të një umeti të ri (London: Hurst Company 2004), ai përpiqet të zbulojë perspektivat e reja që muslimanët janë duke ndjekur në botën e ndarë mes perëndimorizimit dhe neo-fundamentalizmit. Titulli i librit, që është njësoj goditës si përmbajtja […]

Read more ›
Israel, Jerusalem, Islamic and Christian Domes

Pse një i krishterë mund ta shikojë Muhamedin si Profet

Dialogu Ndërfetar, Islamofobia March 5, 2016 at 1:21 pm 0 comments

-Craig Considine Si avokat i dialogut ndërfetar, veçanërisht mes të krishterëve dhe muslimanëve, shpesh përballem me çështjen e konvertimit. Njerëzit më pyesin, “Nëse e admiron kaq shumë Profetin Muhamed, pse nuk konvertohesh në Islam? Pse nuk e pranon si “vulën e profetëve”? Këto pyetje më shfaqen në llogaritë e mia […]

Read more ›
Pse e admiroj Muhamedin: Përgjigje islamofobëve

Pse e admiroj Muhamedin: Përgjigje islamofobëve

Islamofobia February 18, 2016 at 3:07 pm 0 comments

-Craig Considine Islamofobët më kanë sulmuar sepse kam shkruar pozitivisht  për Muhamedin, Profetin e Islamit. Duke qenë se jam katolik, më konsiderojnë si heretik dhe aktivitetet e mia ndërfetare i konsiderojnë si sakrilegj. Për këta kritikë, Islami është djallëzor dhe Muhamedi nuk është tjetër përveçse një terrorist. Unë e shikoj […]

Read more ›
Holy koran

6 fjalë që duhet të njihni para se të flisni për Islamin

Islamofobia February 18, 2016 at 10:49 am 0 comments

-Asael Tineh Shumë nga dyshimet që rrethojnë Islamin vijnë si rrjedhojë e mungesës së njohjes ose kuptimit të fesë që mbetet sërish e huaj për shumë njerëz, pavarësisht se numëron rreth 1.6 miliard pasues. Shpesh mungesa e njohjes rezulton në zhvlerësimin e aspekteve të rëndësishme të kësaj feje. Fjalë si […]

Read more ›
Miti i të ashtuquajturve ajete të dhunshme në Kur’an

Miti i të ashtuquajturve ajete të dhunshme në Kur’an

Islamofobia, Keqkuptime January 31, 2016 at 1:31 pm 0 comments

Keqinterpretimi i qëllimshëm i ajeteve Kur’anore dhe shkëputja e tyre nga konteksti origjinal është një nga truket e hershme të përdorur për të krijuar përshtypjen se Islami është religjioni i luftës që urdhëron vrasjen e jo-muslimanëve. Këto keqinterpretime mbështeten tek ata lexues sipërfaqësorë që i besojnë ato, si dhe mbi […]

Read more ›
Martesa e hershme e Muhamedit me Aishen

Martesa e hershme e Muhamedit me Aishen

Islamofobia June 7, 2014 at 6:22 am 0 comments

      Martesa e hershme e Muhamedit me Aishen   Hyrje Fatkeqësisht në vazhdimësi shohim përpjekjet e misionarëve të krishterë, të fokusuara primarisht në satanizimin e Islamit më shumë se kurrë më parë. Bashkësitë Evangjeliste kanë botuar literaturë urrejtëse ndaj Islamit dhe Profetit të Fundit në modelin e shkrimeve të […]

Read more ›
Orientalizmi, keqinformimi dhe Islami

Orientalizmi, keqinformimi dhe Islami

Islamofobia June 6, 2014 at 3:28 pm 0 comments

   Çdo njeri me gjykim të shëndoshë që i ka vënë vetes detyrë të mësoj rreth Islamit, sidomos nëse për këtë qëllim shfrytëzon libra në gjuhët europiane, duhet të jetë i vetëdijshëm për shtrembërimet dhe keqinformimet që ekzistojnë në shkrimet e jo-muslimanëve mbi Islamin. Të paktën që në Mesjetë, Islami […]

Read more ›
Drejt përsosjes së një profeti

Drejt përsosjes së një profeti

Islamofobia April 21, 2014 at 8:26 am 0 comments

  -KATHLEEN ST. ONGE   Besimi në Profetin Muhamed (paqja qoftë mbi të) është një nga shtyllat e besimit Islam. Ndaj, kur ndokush hedh ndonjë hije dyshimi mbi karakterin e tij, bota myslimane ndjehet thellësisht e armiqësuar. Ende disa thënie janë ekstreme në negativizmin e tyre dhe shumë jomyslimanë kanë […]

Read more ›