Keqkuptime

Çfarë do të thotë në të vërtetë “Allahu Ekber”?

Çfarë do të thotë në të vërtetë “Allahu Ekber”?

Keqkuptime November 4, 2017 at 2:29 pm 0 comments

-Omar Suleiman Nuk do ta harroj kurrë ditën kur një veteran i ushtrisë së SHBA-ve që kishte luftuar në Irak, përqafoi islamin në xhaminë ku shërbeja më parë, në Nju Orlins. Ai erdhi i veshur me uniformën e tij dhe u përmbyt nga emocionet kur dëgjoi të pranishmit të thërrisnin […]

Read more ›
Një perspektivë e krishterë mbi xhihadin

Një perspektivë e krishterë mbi xhihadin

Dialogu Ndërfetar July 8, 2017 at 8:10 am 0 comments

-Craig Considine Politikanët dhe aktivistët antimuslimanë shpesh shfrytëzojnë audiencën dhe portalet në internet për të kritikuar termin “xhihad” si një formë të supremacisë islame, të shtypjes dhe dhunës. Ekstremistët muslimanë, nga ana tjetër, thonë se “xhihadi” nënkupton “luftën e shenjtë” kundër jomsulimanëve. Nëse e konsiderojmë termin “xhihad” vetëm përmes këtyre […]

Read more ›
Liria e besimit në Islam

Liria e besimit në Islam

Dialogu Ndërfetar, Keqkuptime January 24, 2017 at 9:55 am 0 comments

-Dr. Ragib Serxhani Në Kuranin e Madhërishëm gjejmë një rregull bazë dhe të qartë për lirinë e fesë apo besimit ku Allahu i Madhëruar thotë: { Ska imponim në fe…} El Bekare 256. Pra as Profeti i Allahut dhe as muslimanët me pas nuk kanë detyruar ndokënd që të përqafojë […]

Read more ›
Unë isha islamofobe, por përfundova muslimane

Unë isha islamofobe, por përfundova muslimane

Islamofobia January 15, 2017 at 11:21 am 0 comments

Përse? Unë isha lindur dhe rritur në Amerikë. Kur ndodhi ngjarja e 11 shtatorit unë isha 23 vjeç. Nuk kisha dëgjuar kurrë për islamin dhe madje as fjalën musliman. Isha e tmerruar nga ato që kishin ndodhur dhe të dielën që pasoi u bëra e krishterë, për shkak të asaj […]

Read more ›
Njerëz të paqes

Njerëz të paqes

Dialogu Ndërfetar January 7, 2017 at 1:42 pm 0 comments

Përshkrimi hyjnor i robërve të vërtetë të Zotit është:“O Zoti ynë, dhurona nga gratë tona dhe trashëgimtarët tanë, ç’është prehje për sytë tanë dhe bëna shembull për të mirët!”. (Furkan, 74) Këto janë disa nga cilësitë dhe tiparet e atyre që i ka përzgjedhur vetë Zoti, për të qenë robërit […]

Read more ›
2 mitet kryesore mediatike mbi Profetin

2 mitet kryesore mediatike mbi Profetin

Islamofobia December 28, 2016 at 1:34 pm 0 comments

Para pak kohe zhvillova një bisedë me një jomusliman mbi faktin se Muhamedi nuk është aq “i pastër” sa ne themi. Kur e pyeta mbi burimet e tij, ai më tha, “Mund të lexosh materiale pa fund në lajme dhe në mediet sociale.” Kjo bisedë e shkurtër më bëri të […]

Read more ›
Historia e profetit Isa a.s

Historia e profetit Isa a.s

Dialogu Ndërfetar October 18, 2016 at 7:15 pm 0 comments

-Tarik Suveidan   Ndërkohë që dy profetët Zekeria dhe Jahja a.s u vranë, jetonte një profet i tretë, i cili sapo ishte dërguar si i tillë, profeti Isa a.s. Kur u vra Jahja dhe Zekeria a.s, profeti Isa a.s sapo i kishte kaluar të tridhjetat. Ai njihet ndryshe dhe me […]

Read more ›
Jezusi përmes syve të Islamit

Jezusi përmes syve të Islamit

Dialogu Ndërfetar July 28, 2016 at 12:55 pm 0 comments

-Seyyed Hossein Nasr Disa shekuj konfrontimi me perëndimin e krishter, të ndjekur nga një periudhë aktivitetesh misionare të mëdha, që vazhdojnë akoma në rajone të caktuara të botës islamike në forma më të reja, kanë krijuar mes disa myslimanëve bashkëkohorë një mospëlqim jo vetëm për kristianizmin por në rastin e […]

Read more ›
Saudi and foreign Muslims break their fast at a collective daily meal served at the Dirah mosque at the end of the second day of Muslim holy fasting month of Ramadan in the capital Riyadh, Saudi Arabia Thursday, Aug. 12, 2010. Muslims across the world refrain from eating, drinking, smoking and having sex from sunrise to sunset during the holy month of Ramadan. (AP Photo)    CAI106

Ndikimi Global i Agjërimit

Islamofobia June 12, 2016 at 8:10 am 0 comments

-Shinasi Gyndyz Në veprën e Olivier Roit, Globalizimi i Islamit: Në kërkim të një umeti të ri (London: Hurst Company 2004), ai përpiqet të zbulojë perspektivat e reja që muslimanët janë duke ndjekur në botën e ndarë mes perëndimorizimit dhe neo-fundamentalizmit. Titulli i librit, që është njësoj goditës si përmbajtja […]

Read more ›
Islami: Feja e urave të komunikimit

Islami: Feja e urave të komunikimit

Dialogu Ndërfetar, Keqkuptime May 17, 2016 at 12:00 pm 0 comments

Një herë më kërkuan të mbaja një leksion mbi ndërtimin e urave midis islamit dhe një feje tjetër. Përgjigja ime ishte se nuk ishte i nevojshëm ndërtimi i këtyre urave, pasi ato ekzistonin tashmë, ato janë përbërës natyral të besimit islam. E thash këtë pasi mesazhi hyjnor që iu kërkua […]

Read more ›