Të përzgjedhur

 • Alkimia e lumturisë: Dija mbi veten

  Alkimia e lumturisë: Dija mbi veten

  Abū Ḥāmid Muḥammad ibn Muḥammad al-Ghazālī   Dija mbi veten është çelësi për të arritur dijen mbi Zotin, bazuar në thënien: “Ai që njeh veten, njeh Zotin.”, dhe siç shkruhet në Kur’an, “Ne do t’ju tregojmë atyre shenjat tona në botë dhe tek vetja e tyre, në mënyrë që e […]

  0 comments
 • Kalifi Umer dhe liria e besimit në Jeruzalem

  Kalifi Umer dhe liria e besimit në Jeruzalem

  Jeruzalemi është një qytet i shenjtë për të 3 besimet më të mëdha monoteiste – Islamin, Judaizmin dhe Krishtërimin. Për shkak të historisë së tij mijëravjeçare ai njihet me shumë emra: Jeruzalem, Kuds, Jerushalem, Aelia dhe të tjerë emra që reflektojnë trashëgiminë e tij të pasur dhe të shumëllojshme. Është […]

  0 comments
 • Fuqia e lutjes

  Fuqia e lutjes

  -Amr Khalid Meqë këtë temë po e përgatis gjatë dhjetë ditëve të fundit të Ramazanit, ditëve të pranimit të lutjeve, ditëve të çlirimit nga zjarri i xhehenemit, mendova t’ia kushtoj vlerës së lutjes dhe të duasë. Temën e lutjes, do ta filllojmë me një ngjarje që ka ndodhur mes Zekerias […]

  0 comments
 • Çfarë do të thotë në të vërtetë “Allahu Ekber”?

  Çfarë do të thotë në të vërtetë “Allahu Ekber”?

  -Omar Suleiman Nuk do ta harroj kurrë ditën kur një veteran i ushtrisë së SHBA-ve që kishte luftuar në Irak, përqafoi islamin në xhaminë ku shërbeja më parë, në Nju Orlins. Ai erdhi i veshur me uniformën e tij dhe u përmbyt nga emocionet kur dëgjoi të pranishmit të thërrisnin […]

  0 comments
 • Jeta e Hatixhe bint Huvejlid

  Jeta e Hatixhe bint Huvejlid

  Ebu Hurejre tregon: “Xhibrili a.s erdhi tek profeti (a.s) dhe i tha: “O i dërguari i Allahut, kjo është Hatixhja, po vjen drejt teje me një gjellë të gatuar me mish (apo ushqim dhe pije). Kur të vijë, përshëndete atë nga Zoti i saj (Allahu) dhe nga ana ime, si dhe […]

  0 comments

Other News